top of page

TürkSMD Öğrenci Komisyonu Mimar Sinan Atölyesi Düzenledi




TürkSMD Öğrenci Komisyonu tarafından 21-22 Nisan 2018 tarihlerinde Kentpark AVM’de düzenlenen Mimar Sinan Atölyesi büyük ilgi gördü.


Mimar Sinan’ı 430. ölüm yıl dönümünde anmak üzere, TürkSMD Öğrenci Komisyonu tarafından “Sinan’ın İzinde” isimli bir atölye çalışması yapıldı. Atölye kapsamında soyutlama bir enstalasyon çalışması ile herkesin deneyimleyebileceği hem eğlenceli hem de eğitici bir performans sergilendi.


Ottova Gergi Tavan ana sponsorluğunda, Tipor, Panelsan ve EPS Sanayi Derneği (EPSDER) malzeme sponsorluğunda ve Kentpark AVM desteği ile düzenlenen atölyede, büyük küçük her yaştan katılımcı, mimarlık deneyimi yaşadılar. Özellikle çocuklar, mimarlık öğrencilerinin kısa seminerleri ve oyunları ile mimarlık konusunda farkındalık geliştirdiler, bir yandan da eğlendiler. Etkinlik alanında ziyaretçilere, Mimar Sinan’ın toplumumuzdaki tanınırlığına ve onun eserlerinin önemini vurgulamaya yönelik bir video gösterimi yapıldı. Ankara’daki mimarlık eğitimi veren 8 üniversitenin öğrencilerinden oluşan TürkSMD Öğrenci Komisyonu, mimarlık, tasarım ve kent alanında yeni projeler, çalışmalar üretmeye devam edecek.

Takipte kalın!






bottom of page