top of page

TSMD Ulu Önder Atatürk'ü Ziyaret Etti



Türk Serbest Mimarlar Derneği, Atatürk'ü anmak için geleneksel olarak sürdürdüğü Anıtkabir ziyaretini 3 Aralık'ta TSMD üyeleri ve yakınları ile yaptı. Bu sene bizlere eşlik eden ve törenimize renk katan küçük misafirlerimiz de vardı.




3 Aralık'ta saat 15:00'da başlayan tören, TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez'in anı defterine yazı yazması ile sona erdi. Aytek İtez'in yazısı şu şekilde:

"Ulu Önder Atatürk,

Aramızdan ayrılışınızın 80. yılında, size, kurduğunuz Cumhuriyet’e, devrim ve ilkelerinize bağlılığımızı sunmak üzere huzurunuzdayız.

Türk Serbest Mimarlar Derneği üyeleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin 95. yılında, doğru bildiğimiz değerlerin arkasında durarak devrimlerinizi, ilkelerinizi, hak ve hukukun engellenemez üstünlüğünü daima savunacağız.

Çizdiğiniz çağdaş uygarlık yolunda mesleğimizin savunucuları olarak, bizlere çok büyük görevler düşmektedir. Şimdilerde, hayati ihtiyaçlardan yoksun, ticari kaygılarla inşa edilen yapılar kentlerimizde geri dönüşü olmayan yaralar açmaktadır. Yaşam mekanlarımız, mimarlık ve kent anlayışından uzak, ölçeksiz yapılardan oluşmaktadır, her geçen gün de yenileriyle bu sayılar artmaktadır. Bizler, tüm bu yanlış ve çağdaş olmayan uygulamaları göstermeye ve engellemeye devam edeceğiz.

Üzerimize düşen görevlerin ne kadar önemli olduğunun farkında olarak; minnet, sevgi ve saygıyla önünüzde eğiliyoruz."


Aytek İTEZ Yönetim Kurulu Başkanı



bottom of page