top of page

TSMD'den TANART Sergisi



Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) ve Koleksiyon Mobilya'nın ortak çalışması "Koleksiyon / TSMD Mimarları Ağırlıyor" sergilerinin yedincisi TANART Mimarlık Bürosu mimari proje sergisi 16 Kasım 2011 tarihinde Koleksiyon Ankara merkezinde açılıyor.


1962 yılında Mersin'de doğan, 1984 yılında Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitiren Hayri Anamurluoğlu 1984 yılında Anamurluoğlu Mimarlık Atölyesi'ni kurarak serbest mimarlık çalışmalarına başladı. 1991 yılında eşi Ümit Anamurluoğlu ile birlikte TANART Mimarlık Mühendislik Ltd. Şti' ni kurdu. 1986 yılında Ankara / Gölbaşı Polis Okulu Ek Tesisleri Mimari Proje Yarışması'nda kazandığı 1. ödülün yanısıra katıldığı 60'ın üstünde mimari proje yarışmasında 32 ödül ve mansiyon kazandı.


2000 Mart - 2001 Haziran arasında Mimarlar Odası 36. Dönem Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyesi olan Hayri Anamurluoğlu, 1996 - 2000 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde part-time öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2000 yılından bu yana da Ankara Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde part-time öğretim görevlisidir.


TANART Mimarlık kuruluşundan bu yana hem özel sektör hemde kamu işleri projelerini gerçekleştirerek iş alanlarını ve deneyimlerini geliştirdi. TANART Mimarlık, özellikle oteller, alışveriş merkezleri, eğitim ve kültür yapıları, spor yapıları, kentsel tasarım projeleri ve konutlar alanları olmak üzere geniş bir yelpazede projeler tasarladı. Tasarladıkları bazı yapıların dekorasyon projelerini de gerçekleştirdi.

bottom of page