top of page

SMD’ler Çalıştayı Ankara’da Yapıldı

Türk SMD, İstanbul SMD, İzmir SMD, Bursa SMD, Akdeniz SMD ve Muğla SMD yönetici ve temsilcileri 12 – 13 Kasım 2023 tarihlerinde Ankara'da bir araya geldiler.


Mesleğin gelişimi ve güçbirliği oluşturulması amacıyla yeni bir yapılanmaya gidilmenin tartışıldığı toplantıda geleceğe yönelik yol haritası üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. @kalebodur desteği ile yapılan etkinlik, mimarlık mesleğinin geleceği hakkında ufuk açıcı tartışmalara vesile oldu.




Çalıştay sonunda Serbest Mimarlar Dernekleri Federasyonu kurulmasına karar verilerek aşağıdaki duyuru kamuoyu ile paylaşıldı:


SERBEST MİMARLAR DERNEKLERİ (SMD) KAMUOYU DUYURUSU


Aynı amaçlar doğrultusunda kurulan TürkSMD, İstanbul SMD, İzmir SMD, Bursa SMD, Akdeniz SMD, Muğla SMD, 13 Kasım 2023 tarihinde Ankara'da toplanarak yeni bir yapılanma oluşturmak için mutabık kalmıştır. Bu güç birliği 1970'lerden bu yana süregelen çalışmaların sonucudur.


Serbest mimarlık hizmetlerinin ve mimarlık mesleğinin güçlendirilmesi gereği ve son depremlerde bir kez daha eksikliği görülen nitelikli yapı üretme amacına ulaşma hedefi ile SERBEST MİMARLAR DERNEKLERİ FEDERASYONU (SMDF) kurulması kararı alınmıştır.


Yeni örgütlenme ile öncelikli amaç; mimarlık meslek yasasının gerçekleşmesi ve bu vesile ile meslek pratiğinin evrensel boyutlara ulaştırılmasıdır.


Cumhuriyetimizin 100. Yılında bu yeni yapılanmanın ülkemize, mesleğimize yararlı olmasını diliyor, SMDF'nin kuruluş amaçlarını ve gerekçelerini kamuoyuna ve meslek camiasına duyurmanın onurunu yaşıyoruz.


Türk Serbest Mimarlar Derneği

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği

İzmir Serbest Mimarlar Derneği

Bursa Serbest Mimarlar Derneği

Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği

Muğla Serbest Mimarlar Derneği




bottom of page