top of page

Sign of the City Awards 2017’nin Projeleri TSMD Mimarlık Merkezi’nde Sergileniyor

Hürriyet Gazetesi’nin inşaat ve gayrimenkul sektörünü, uluslararası normlara taşımak ve sektörü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlediği SotCA’nın kazanan projeleri TSMD Mimarlık Merkezi’nde sergileniyor.


Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen, 5. yılındaki Sign of the City Awards’ta 2017 yılında ödüllendirilen projelerin sergisi 12 Nisan 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açıldı.


Lineadecor sponsorluğunda düzenlenen gecede gayrimenkul sektörünün paydaşları bir araya geldi. Açılış konuşmasını, ödül programının jüri üyeleri arasında yer alan TSMD Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez yaptı. Sergiye ev sahipliği yapmaktan ötürü memnuniyetini dile getiren İtez, “Yarışmanın her yıl kendini değiştirip, büyüyerek ilerlediğini görüyorum ve sürmesini, sürdürülmesini diliyorum,” dedi.


Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi ve Reklam Direktörü Zeynep Tandoğan da “5 yıl önce bir hayali hayata geçirdik. Son yıllarda ülkemizde lokomotif sektörlerden biri halen gayrimenkul sektöründe akademisyenleri, marka sahiplerini, üretimin tüm aşamasındaki profesyonelleri aynı çatı altında buluşturmak istedik. Şimdi görüyoruz ki yarışmanın 5. yılında tüm sektör bizimle aynı heyecanı taşıyor. Bu büyük bir gurur.”


Jüri eş başkanları Prof. Dr. Güzin Konuk ve Prof. Dr. Suha Özkan ödül programı ve sergi hakkındaki duygu ve düşüncelerini izleyiciler ile paylaştılar. Konuk, “Bu organizasyonun önemli katkıları var. Kentler gelişiyor. Sonrasında aktörlerin bir araya gelmesi anlamında önemli. Tüm sektörlerin birlikteliğini sembolize eden bu organizasyon, kentsel tasarım projeleri, kentsel dönüşüm, sürdürülebilirlik anlamında yenilikçi ve yeşil projelerin değerlendirildiği önemli bir platform. Bu platform, bu yeniliklerden örnek alarak büyümemizi sağlıyor,” dedi. Prof. Dr. Suha Özkan ise, “İyi bir olgu yarattıysanız aklınızdaki soru işaretidir; kim bunu, nasıl değerlendiriyor. İşte Hürriyet Gazetesi bunu yapıyor. Bunu bir farkındalık olarak görüyoruz,” dedi.


SotCA projelerinin sergisi 25 Nisan’a kadar TSMD Mimarlık Merkezi’nde sizleri bekliyor.


Sign of the City Awards hakkında detaylı bilgiye http://www.signofthecity.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.




bottom of page