top of page

Serbest MİMAR'ın 34. Sayısı Çıktı



34. sayı farklı ve ilgi çekici içerikleri ile okuyucuyla buluşuyor:


MASAÜSTÜ bölümünde, her sayıda tasarımı henüz sonuçlanmış ya da devam etmekte olan farklı projeler derleniyor. Bu sayıda bölüm, sayının genel temasına uygun olarak Adana'ya odaklanıyor. Bölümde, Eren Tümer Mimarlık Ofisi, Özal Mimarlık, HK Mimarlık'a ve Güniz Baykam, Oğuz Ergeç - M. Murat Ulaş, Ozan Tüzün'e ait kentsel yenileme, cem evi ve taziyehane, ticari yapı, müze gibi çeşitli projeler yer alıyor.


SMD'LERDEN bölümü, Türk SMD, İstanbul ve İzmir SMD'lerin yakın dönemde yapmış oldukları etkinlikleri içeriyor. Bu sayıda bölümde, TürkSMD’nin düzenlediği 18. Yapı Sektörü Buluşması ve Kahraman Mimarlık ve Hazan Mimarlık Ofis Ziyaretleri ile İstanbulSMD’nin düzenlediği SOS İstanbul Fikir Yarışması haberleri yer alıyor.


YAKA RESMİ bölümünde kaybettiğimiz Mimar Cesar Pelli hakkında İlhan Kural'ın; Mehmet Ali Yardımoğlu(Özkan) hakkında Sonay Çevik’in ve Yıldırım Yavuz hakkında da Cana Bilsel'in anma yazıları paylaşılıyor.


İYİ ŞEYLER bölümünde, Athenaeum of World Architecture’20 Uluslarası Fikir Yarışması’nda 1'incilik ödülünün sahibi olan Kutlu Bal ve Hakan Evkaya “Inside out” projesi ile, mansiyon ödülü alan Gaye Gültekin ve Gülnur Aktaş da “Gathering the Space” ile yer alıyor.


TELİF bölümünde, telif hakları konusunda karşılaşılan meselelere örnek olacak Yargıtay kararları sunuluyor.


ELEŞTİRİ bölümünde, Baran İdil’in ele aldığı “Bodrum’un Geleceği Acaba Nasıl Gelecek?” isimli Bodrum’a dair değerli tespitlere, gözlemlere, yaklaşımlara ve sonuçlarına yer verdiği detaylı bir inceleme yazısı yer alıyor.


DOSYA bölümünde, konu Adana. 1940’lardan başlayarak Adana’nın uğradığı değişimi inceleyen yazılar, farklı dönemlerini anlamamızı sağlayacak yapılar, projeler, yarışmalar yer alıyor.


YARIŞMADAN UYGULAMAYA bölümünde, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüsü Master Planı elde edilme süreci, öneride bulunan projeler ve uygulanan proje yer alıyor.


YARIŞMA bölümünde, 3 Mayıs’ta sonuçlanan Cami Yarışması’nın ödüllü projelerine ve tüm projelerin ve jüri raporlarının ardından Kadri Atabaş’ın kaleme aldığı “Cami Tasarlamanın Dayanılmaz Hafifliği ya da Cami Sadece Bir Cami midir?” isimli eski zamanlardan bu yana ve farklı coğrafyalardan birçok örneğe yer verdiği ve cami projesi elde etme yöntemlerine, elde edilen projelere bir de başka gözle bakmaya çağıran yazısı yer alıyor.


DÜNYADAN bölümünde, Çin’de OPEN Architecture tarafından yapılan Ucca Kumul Sanat Müzesi projesi yer alıyor.


GÖRÜŞ bölümünde, ABD Üniversite kampüslerinden üç örnekle -MIT, Northeastern ve Harvard- üniversite kampüslerinde din ve inanç konusuna farklı bir bakış açısı geliştirmenizi sağlayacak Meral Ekincioğlu yazısı yer alıyor.


ORADAYDIK bölümünde, Hasan Özbay’ın gözlem ve deneyimlerinde yola çıkarak kaleme aldığı “Wuppertal ve Havai Hattı” yazısı, özgün bir kent deneyimi sunuyor.


Dergimizin yeni sayısını ve önceki sayılarını derneğimizden temin edebilirsiniz. Online olarak geçmiş sayılara sitemizin "Yayınlar" bölümünden ulaşabilirsiniz. Bilgi edinmek, satın almak veya abone olmak için: info@tsmd.org.tr

bottom of page