top of page

Serbest MİMAR'ın 31. Sayısı Çıktı



31. sayımızda da yine farklı bir içerik ile sizlerle yeniden buluşuyoruz.

Tasarımı henüz sonuçlanmış ya da devam etmekte olan projelerden seçkilerin yer aldığı "Masaüstü" bölümü; büro, ticari yapı, konut, kamu yapısı, otel ve üniversite kampüsü gibi çeşitli projelerden oluşuyor.

Türk SMD, İstanbul ve İzmir SMD'lerin geçtiğimiz dönemlerde yapmış oldukları etkinliklerin haberlerini "SMD'lerden" bölümünde bulacaksınız.

“Yaka Resmi” bölümünde kaybettiğimiz Mimar Atilla Yücel hakkında Aydan Balamir’in ve Robert Venturi hakkında İlhan Kural’ın yazıları paylaşılıyor.

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Mustafa Arslan Aslaner hakkında Sercan Özgencil ve Yurdanur Sepkin’in yazıları “Aslaner’in Ardından…” bölümünde yer veriliyor.

İyi Şeyler” bölümünde, Ankara Rahmi Koç Müzesi’nde açılan SOF Sergisi hakkında küratörleri ile yapmış olduğumuz röportaj ve Emrullah Yıldız’ın da katıldığı Venedik Bienali kapsamındaki Vardiya atölye çalışmalarının anlatımı yer alıyor.

“Proje” bölümünde, Ahlat Gençlik Kampı projesi uygulama projesinin detayları aktarılıyor.

“YENİ” bölümünde, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ek Binası, Konyaaltı Belediyesi Kongre ve Fuar Merkezi ile Köroğlu Cami projesi detayları paylaşılıyor.


“Mimarlık ve …..” bu sayımızın bir yeni bölümü olarak karşınıza çıkıyor. Bu sayıda, Mimarlık ve Şiir’i Emrullah Yıldız kaleme alıyor.

“Dünyadan” bölümünde Arjantin’de konuşlanan sıra dışı ve etkileyici “Figueras Polo Ahırları” projesi yer alıyor.

“Dışarıdan Bakış” bölümünde, bu sayıda, Ömer Kanıpak, “Odham’s Walk Estate” yerleşim birimini mercek altına alıyor.

Son olarak, “Oradaydık” bölümünde ise Hasan Özbay’ın Venedik Bienali izlenimleri sizlerle buluşuyor.


Dergimizin yeni sayısını ve önceki sayılarını derneğimizden temin edebilirsiniz. Satın almak veya abone olmak isteyenler editor@tsmd.org.tr adresine taleplerini iletebilirler.

bottom of page