top of page

Serbest MİMAR'ın 24. Sayısı Çıktı



24. sayımızda da yine farklı bir içerik ile sizlerle yeniden buluşuyoruz.

Tasarımı henüz sonuçlanmış ya da devam etmekte olan projelerden seçkilerin yer aldığı "Masaüstü" bölümü; büro, ticari yapı, konut, kamu yapısı, otel ve üniversite kampüsü gibi çeşitli projelerden oluşuyor.

Türk SMD, İstanbul ve İzmir SMD'lerin geçtiğimiz dönemlerde yapmış oldukları etkinliklerin haberlerini "SMD'lerden" bölümünde bulacaksınız.

Yaka Resmi” bölümümüzde geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz değerli mimarımız Turgay Ateş hakkında Sunay Erdem’in yazısı ile mimarlık alanına önemli katkıları olan İnşaat Mühendisi Taylan Karabey hakkında Fatma Çölaşan’ın yazısı yer alıyor.

Anma” bölümümüz, geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Salih Zeki Pekin’in çalışmalarından ve onun hakkında yakınlarının ve arkadaşlarının yazdığı yazılardan oluşan bir içeriği kapsıyor.

Dosya” bölümümüz Eskişehir kentinin mimarlık ve kent gündemini içeriyor. Bu bölümümüzde; Doç. Dr. Osman Tutal, Yard. Doç. Dr. Betül Ekimci, Yard. Doç. Dr. Rana Karasözen, Doç. Dr. Güler Koca ve Dr. Açalya Alpan’ın kent hakkında farklı konulardaki makaleleri,

Son dönemde inşa edilmiş, A Hotel, Eskişehir Adalet Sarayı, Eskişehir Termal & SPA Otel, İki Kule Eskişehir, Eskişehir Stadyumu ve Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Açık Alan ve Meydan Düzenlemesi Projeleri detayları,

Henüz uygulanmayan projeler kapsamında, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi- Ek Yapı, Eskişehir Ticaret Odası Fuar ve Kongre Merkezi, Hamamyolu Urban Deck, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi, Eskişehir Hızlı Tren Garı projeleri ile açılan mimari yarışmalarda ödül alan ve uygulanmayan projeler hakkında Hasan Özbay’ın yazısı yer alıyor.

Son olarak, “Oradaydık” bölümünde ise, Y. Mimar Suzan Esirgen ve oğlu Ahmet Baran’ın ortak olarak kaleme aldığı, Miami hakkındaki izlenimlerinin aktarıldığı yazıları paylaşılıyor.


Dergimizin yeni sayısını ve önceki sayılarını derneğimizden temin edebilirsiniz. Satın almak veya abone olmak isteyenler editor@tsmd.org.tr adresine taleplerini iletebilirler.

bottom of page