top of page

Serbest MİMAR’ın 23. Sayısı Çıktı



23. sayımızda da yine farklı bir içerik ile sizlerle yeniden buluşuyoruz.

Tasarımı henüz sonuçlanmış ya da devam etmekte olan projelerden seçkilerin yer aldığı "Masaüstü" bölümü; büro, ticari yapı, konut, kamu yapısı, otel ve üniversite kampüsü gibi çeşitli projelerden oluşuyor. Türk SMD, İstanbul ve İzmir SMD'lerin geçtiğimiz dönemlerde yapmış oldukları etkinliklerin haberlerini "SMD'lerden" bölümünde bulacaksınız. Yaka Resmi” bölümümüzde geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz değerli mimarımız Salih Zeki Pekin hakkında Şükrü Kocagöz’ün yazısı ile Ağustos ayında aramızdan ayrılan İş Bankası Genel Müdürlüğü Binası projesi müelliflerinden Ayhan Böke hakkında yazı yer alıyor. Dosya” bölümümüz İzmir ve yakın çevresini kapsayan mimarlık ve kent gündemini içeriyor. Bu bölümümüzde; - İzmir SMD Onur Üyesi Prof.Dr. Necati Şen ile İzmir SMD Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Molva’nın yaptığı röportaj, - Son dönemde inşa edilmiş, Anadolu Apartmanı, Mi’Marin Köyce Alaçatı, Yunusoğlu Ofis, Koku Odası, Miryam Şen Evi projeleri ile Uşak Atapark Seyir Kulesi ve Kafetaryası,

- Bodrum Mimarlık Kitaplığı ve İzmir Fuar projeleri, - 2011 yılında başlayan İzmirdeniz Projesi’nde 4 ekibin projelerinin son durumlarını aktaran yazılar, - İzmir Opera Binası projesi hakkında süreci anlatan Teğet Mimarlık’tan Pınar Sönmez’in yazısı, - Y. Mimar Hüsamettin Özkaymakçı’nın “Mimari Tasarım Bağlamında Kentsel Yenileme Kavramı ve İzmir - Karşıyaka / Alaybey Mahallesi Örneği” isimli makalesi, - Bornova Çocuk Dünyası Mimari Proje Yarışması’nda ödül alan projeler yer alıyor. Son olarak, “Oradaydık” bölümünde ise Mimar Tufan Arkayın’ın Hırvatistan ve Slovenya kentleri hakkındaki izlenimlerini aktardığı yazısı paylaşılıyor.


Dergimizin yeni sayısını ve önceki sayılarını derneğimizden temin edebilirsiniz. Satın almak veya abone olmak isteyenler editor@tsmd.org.tr adresine taleplerini iletebilirler.

bottom of page