top of page

Serbest MİMAR'ın 32. Sayısı Çıktı



Türk Serbest Mimarlar Derneği'nin 2009 yılından bu yana çıkardığı Serbest MİMAR Dergisi, 2019 yılında DALSANsponsorluğunda sizlerle buluşmaya devam ediyor.

32. sayının içeriği yine farklı ve ilgi çekici konularıyla yayımlandı. Tasarımı henüz sonuçlanmış ya da devam etmekte olan projelerden seçkilerin yer aldığı "Masaüstü" bölümü; büro, ticari yapı, konut, kamu yapısı, otel ve üniversite kampüsü gibi çeşitli projelerden oluşuyor. Türk SMD, İstanbul ve İzmir SMD'lerin geçtiğimiz dönemlerde yapmış oldukları etkinliklerin haberlerini "SMD'lerden" bölümünde bulacaksınız. “Yaka Resmi” bölümünde geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz Mimar Afife Batur, Bozkurt Güvenç, Ziya Tanalı ve Ali Cem Aslantaş hakkında yazılar paylaşılıyor. “Anma” bölümünde Y. Mimar İlhan Muzaffer Arıkoğlu’nun hayatını ve çalışmalarını oğlu Y. Mimar Kaya Arıkoğlu kaleme alıyor. Diğer bölümler olan; “İyi Şeyler” bölümünde, uluslararası mimari fikir yarışmada ödül kazanan Türk öğrencilerin haberi, “Kritik” bölümünde, inşası tamamlanan Troya Müzesi hakkında Dürrin Süer’in yazısı, “Dosya”da, Ankara’nın önemli simgesi olan Atakule’nin çarşı bölümünün yeni mimarı Ali Osman Öztürk ile yapılan söyleşi, “YENİ” bölümünde, Hatay Yeni Arkeoloji Müzesi projesi detayları, “Yarışmadan Uygulamaya” bölümünde Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi Mimari Fikir Yarışması ile Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Yarışması’nda ödül alan projeler ve uygulanan projelerin detayları, “Dünyadan” bölümünde, İzlanda Mavi Göl’de konuşlanan sıra dışı ve etkileyici bir inziva mekanı projesi, “Dışarıdan Bakış” bölümünde, bu sayıda Ömer Kanıpak’ın mercek altına aldığı “Isokon Evi” isimli tarihi geçmişe dayanan konut projesi yer alıyor. Son olarak, “Oradaydık” bölümünde ise Cüneyt Kurtay ve Esma Eroğlu’nun Bakü şehri izlenimleri sizlerle buluşuyor.

Dergimizin yeni sayısını ve önceki sayılarını derneğimizden temin edebilirsiniz. Satın almak veya abone olmak isteyenler editor@tsmd.org.tr adresine taleplerini iletebilirler.


Comments


bottom of page