top of page

Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması'nın Kolokyumu ve Ödül Töreni Yapıldı

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Orhan Dinç Mezarı Ulusal Fikir Yarışması sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni, 22 Haziran 2018 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde yapıldı.


Kolokyuma, jüri üyeleri Yurdanur Sepkin (jüri başkanı), Aytek İtez, İlhan Kural ve Ercan Çoban ile danışman üye Evnur Dinç Korkan (aile adına) katıldı. Kolokyumun moderatörlüğünü ise Neşe İtez yaptı. Jüri üyeleri, yarışmanın amacını ve yarışmadaki değerlendirme kriterlerini aktardılar. Yarışmaya katılan projeleri 5 ana kriterde değerlendirdiklerini söyleyen İlhan Kural, kriterleri şu şekilde sıraladı:

- Ekonomik, özgün ve nitelikli mimari yaklaşım

- İşlevsel, estetik ve yenilikçi çözümlerin öne çıkarılması

- Malzemenin doğru kullanımı ve uygulanabilirlik

- Simgesellik (Orhan Dinç'in kişiliğini yansıtması)

- Tasarımın 3 kişiye hitap etmesi


Yarışmanın ilk turunda eleme yapılmadığını belirten jüri üyeleri, tüm katılımcılara göstermiş oldukları ilgi ve emekten ötürü teşekkür ettiler. Uygulama Ödülü sahibi Hakan Doğukanlı ve Ebru Yetkin'den oluşan ekip, projelerinin ortaya çıkış fikrini ve ele aldıkları kriterleri katılımcılar ile paylaştılar.


Kolokyumun ardından, ödül törenine geçildi. Ödül alan ekipler ile yarışmadaki tüm katılımcılar, başarı ve teşekkür belgelerini jüri üyeleri tarafından, Orhan Dinç'in özel koleksiyonundan hazırlanan hediyelerini ise aile adına danışman üye olarak görev alan Evnur Dinç Korkan'dan aldılar.


Yarışmaya katılan projelerin sergisi, 29 Haziran Cuma gününe kadar (saat 10:00 - 19:00 arası) TSMD Mimarlık Merkezi'nde izlenebilir.




bottom of page