top of page

Basamaklar'19 TSMD Mimarlık Merkezi'nde Açılışını Yaptı

TürkSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi “Basamaklar”a TSMD Mimarlık Merkezi 6. kez ev sahipliği yaptı.


Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından altıncısı düzenlenen TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi "Basamaklar'19", DALSAN sponsorluğu ile 1 Kasım 2019’da TSMD Mimarlık Merkezi’nde açıldı.


Basamaklar Öğrenci Projeleri Sergisi, mimarlık bölümü öğrencilerine TSMD Mimarlık Merkezi’ni tanıtmayı, benimsetmeyi, farklı okulların mimarlık öğrencilerini bir araya getirerek etkileşimlerini sağlamayı ve böylece mimarlık eğitimine ve ortamına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

"Basamaklar'19" Sergisi, Ankara üniversitelerinin mimarlık bölümü öğrencilerinin yaratıcı önerileri ve çalışmalarını sizlerle buluşturuyor. Sergide, Atılım Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, TED Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi olmak üzere 8 üniversitenin mimarlık bölümü öğrencilerinin 1, 2, 3 ve 4. sınıf projeleri yer alıyor.


Açılışını mimarlık camiasından ve öğrencilerden oluşan büyük bir kalabalıkla yapan sergide gece, TürkSMD Yönetim Kurulu Başkanı Önder Kaya'nın konuşması ile başladı. Ardından "Basamaklar"ın kurulması ve sürdürülmesinde emek sahibi eski yürütücüsü, Tülin Çetin bundan önceki beş yılın sergilerini ve gelenekselleşme serüvenini anlattı. Basamaklar'19'un yürütücüsü Onur Özkoç, serginin bu yılki hazılık süreçlerinden ve sergi tasarımının öğrenci yarışması ile elde edilmesinin Basamaklar geleneğine katkısından bahsetti.


Bu yıl "Basamaklar"da geçen yıllardan farklı olarak, 2.sınıf /3.sınıf /4.sınıf öğrenci projelerinin katıldığı sanal bir oylama yapıldı. Onur Özkoç'un oylama konseptini anlatması ile başlayan ve iki saat kadar süren oylamaya öğrenciler başta olmak üzere ziyaretçiler yoğun ilgi ve katılım gösterdi.


Sergi, 22 Kasım 2019 Cuma tarihine kadar (haftaiçi her gün, saat 10:00 – 19:00 arasında) TSMD Mimarlık Merkezi’nde gezilebilir.








bottom of page