Serbest MİMAR'a artık Dergilik uygulamasından da ulaşmak mümkün!
37. sayı zengin konu ve içeriği ile sizlerle yeniden buluşuyor.
Masaüstü bölümü, her zamanki gibi henüz tamamlanmış ya da halen devam eden projelerden bir seçki içeriyor. Bu sayıda Baykan Mimarlık, Kaf Mimarlık, Mert Uslu Mimarlık, Ayzen Design Mimarlık, Meriç Dizayn, Th&İdil Mimarlık ofislerinin projelerini bulacaksınız.
SMD’lerden bölümü, bu sayıda pandemi döneminde TürkSMD’nin yapmış olduğu etkinlik haberlerini içeriyor.
Telif bölümü ilginizi çekeceğini düşündüğümüz mimarlık ile ilgili bir yargı kararı ile sizleri bekliyor.
Yaka Resmi bölümü, yakınlarda kaybettiğimiz Christo Vladimirov Javacheff’in ardından İlhan Kural’ın kaleme aldığı anma yazısını içeriyor.
Profil bölümünde, Hasan Özbay’ın, Erdoğan Elmas ile yaptığı söyleşi mimarlıkla ilgilenen herkesi Elmas’ın mimarlık hayatına, anılarına ve mimarlığın geçmişine doğru bir gezintiye çıkarıyor.
Dünyadan bölümünde, üç katında kullanılan üç farklı inşa tekniği ve ilginç tipolojisi ile İspanya’da, 19. yüzyıldan kalma bir çikolata fabrikasından konuta dönüştürülen bir proje yer alıyor.
Yeni bölümünde, ilk olarak tasarımı Pelin Kocagöz’e ait LM Wind Power Yönetim Binası yer alıyor. İkinci proje olan tasarımı DB Mimarlık ait Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu ise; İlhan Kural’a ait “Semtin Yeni Komşusu” ve Kadri Atabaş’a ait “Politik Planlamanın Yanlışlarını İyi Mimarlık Çözer mi?” başlıklı eleştiri yazıları ile birlikte yer alıyor.
Yarışma bölümünde, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bizimköy Mimari Proje yarışmasının ödüllü projelerini bulacaksınız. Bölüm sonunda ise Selin Nevrim ve Damla Mercan’ın kaleme aldığı “Yarışma Merceğinde Akıl ve Ruh Sağlığı Yapıları Mimarisi” başlıklı bir değerlendirme yazısı sizleri bekliyor.
Proje bölümünde, İzmir’in Çiğli İlçesi, Sasalı mevkiinde yer alan, Mert Uslu Mimarlık’a ait Sasalı İklim Duyarlı Tarım Eğitim ve Araştırma Enstitüsü projesi yer alıyor.
Modern Mimari Eserlere Geziler, dizininikinci yazısı; Sebla Arın Ensarioğlu’na ait “Bir Resmin Suretinde Mimarlığın İzini Aramak: Birmingham Kütüphanesi” ile karşınızda. Bölüm editörü Figen Kıvılcım Çorakbaş, yazı dizisinin devamında okurları moderni keşfe çıkaran, sizlerden gelecek yeni yazıları bekliyor.
Pandemi bölümünde, Kenan Güvenç “Mimarların 'Phineas Gage' Sendromu…” ve Murat Doğru “Pandemi ve Enfeksiyonlara Dayanımlı Sağlıklı Bina Tasarımı” yazıları ile okurunu bekliyor. Devamında Yurt Dışından Pandemiye Bakış kısmında Ercan Ağırbaş (Umman-Almanya), Kaan Coşkun (Fransa), Zuhal Kol (İspanya) ve Meral Ekincioğlu (ABD) yazıları ile pandemi ve pandemi sürecinde mimarlık konularına küresel bir perspektiften bakmamızı sağlıyor.
Görüş bölümünde, “Mimarlık Eleştirisinin Üç N’si: Mimarlar (Ne / Neden / Nasıl) Konuşuyor (?)” başlıklı yazısı ile Celal Abdi Güzer ve “Mimarlığı Sevmek” başlıklı yazısı ile Güngör Kaftancı yer alıyor.
Yuvarlak Masa bölümünde, Celal Abdi Güzer, Jale Erzen, Uğur Tanyeli, Ömer Selçuk Baz ve Suha Özkan; Şerife Meriç moderatörlüğünde “Toplum ve Mimar Arasındaki Kopukluk” konusunu farklı yönleriyle tartışıyor. Önemli örnekler üzerinden süren tartışma, okurun zihninde ve mimarlık camiasında birçok farklı tartışmaya zemin olacak yeni problemler ve konu başlıkları üretiyor.
Online olarak geçmiş sayılara sitemizin "Yayınlar" bölümünden ulaşabilirsiniz. Bilgi edinmek, satın almak veya abone olmak için: info@tsmd.org.tr
Komentáře